Unplugged met Tom Helsen, Axl Peleman, Houtekiet & de Leeuw

Rick de Leeuw & Jan Hautekiet, samen goed voor bijna vier meter artiest, slaan de handen in mekaar. Twee mannen, een vleugel en een programma vol nieuw werk, zorgvuldig uitgekozen covers, vertalingen, verhalen en gedichten. Rick is behalve een begenadigd zanger (Trockener Kecks) ook een meer dan verdienstelijk schrijver en dichter.
In het TV1-programma De Laatste Show was het aangenaam kennis maken met zijn wekelijkse po�tische bijdragen, die vorig jaar gebundeld zijn in Planeet Jeugd.
Dit voorjaar verscheen zijn tweede roman, Comeback! Jan Hautekiet kennen we als pianist bij Red Harmony, Guy Swinnen, De Laatste Showband en talloze anderen. Jan is zonder twijfel letterlijk de grootste pianist van Belgi�, figuurlijk behoort hij natuurlijk ook bij de toppers.
Hij combineert zijn muzikale bezigheden met een bestaan als radiomaker (Radio1). Ze tourden met dit programma al heel Vlaanderen af maar waren nog niet in Kuurne - Nu wel en op welke manier ? Niet te missen en de topper van de kuurnse cultuurkalender ! www.hautekietdeleeuw.be
Axl Peleman was in een vorig leven de leadzanger van Ashbury Faith. De groep won in 1996 de prijs van beste live groep in België.
Axl speelde in die tijd meer naakt dan met kleding aan. En leefde (dag in, dag uit) volgens het 'sex, drugs & rock&roll' principe. Hield er uiteindelijk een lege bankrekening aan over.
Besloot in 1998 een tijdelijk punt achter Ashbury Faith te zetten wegens volledig uitgeput.
Hij besloot iets te beginnen dat minder vermoeiend bleek te zijn dan Ashbury Faith : Angelico. Hij speelde daarnaast bij The Paranoiacs.
Na een tijdje wou hij opnieuw met een eigen project beginnen : Camden was geboren.
Terzelfdertijd startte hij met Luc De Vos en de andere leden van Ashbury Faith het gelegenheidsproject Automatic Buffalo op. Camden bleek een nieuw succesverhaal en de eerste single 'Black Paper, Black Ink' stond maandenlang op de playlist van Studio Brussel.
De tweede single 'Snapshot' klom tot de 4de plaats in de Heilige Lijst.
Camden heeft ook een coverprogramma met nummers van The Police. We boekten AXL met gitaar zoals we ook hem kennen van het TV1-programma Aan Tafel. Hij bracht hier mee heel Vlaanderen aan zingen en straks Kuurne ? www.axlpeleman.com
Het verhaal van Tom Helsen begint in 1996, wanneer hij de tweede plaats behaalt in Humo's Rock Rally, na Novastar. Met de release van 'Tom Helsen'(1998) en 'Tom Is Doing Great' (2000) bevestigt de jonge zanger zijn liedjesschrijverstalent. HA'Records is zeer opgetogen om na 4 jaar stilte 's mans derde plaat op de wereld los te laten. Met 'More Than Gold' werd 2004 h�t jaar van de doorbraak voor Tom Helsen. Naast de grijsgedraaide singles 'Goodbye' en 'Out Of Something' staan er op het album nog meer melodieuze nummers die gaan over verloren liefdes en de onweerstaanbare drang om beroemd te worden. Hoogstwaarschijnlijk speelt hij zijn versie van 'Hotellounge', het dEUS-nummer waarmee het allemaal begon in 1996... Straks staat hij op alle grote festivals !! www.tomhelsen.be

© vzw 70-80, Toukon.be, i.s.m. Gemeente Kuurne., t.g.v. StuBru De Warmste Week

HET WARMSTE FEEST VAN KUURNE - KUBOX KUURNE - 13 december 2019